Woningaanbod  /  Dronryp  /  Headyk 51, Dronryp
verkocht
Headyk 51, Dronryp
€ 85.000 k.k.
"Een prachtige locatie om heerlijk tot rust te komen, wat te lezen of schilderen of gewoon lekker te luieren"

Zeer bijzonder, uniek object, direct gelegen langs het Van Harinxmakanaal, op de hoek met de Bolswardertrekvaart. Het huis is alleen over water bereikbaar (dus niet over land!). Bezichtigingen zijn derhalve niet mogelijk. De woning is rond 1855 gebouwd als brugwachterswoning, tegelijk met de klapbrug over de Harlinger trekvaart, later het Van Harinxmakanaal. Het oude jaagpad langs de Bolswardervaart is nog zichtbaar, met aan de ene kant de Bolswardervaart en aan de andere kant van het pad de Ringsloot. Volledige omschrijving

Brochure Downloaden
Type Woning VRIJSTAANDE WONING Woonoppervlakte 50m² Perceeloppervlakte 250m²
Inhoud woning 265m³ Extra's UITSLUITEND OVER WATER BEREIKBAAR Bouwjaar 1855
Slaapkamers 1 Woonlagen 1 Ligging GELEGEN AAN HET VAN HARINXMAKANAAL

Kijk in de straat en op de kaart

Plattegrond

Plattegrond begane grond
Plattegrond 1e verdieping
Kadastrale kaart

Omschrijving

Zeer bijzonder, uniek object, direct gelegen langs het Van Harinxmakanaal, op de hoek met de Bolswardertrekvaart. Het huis is alleen over water bereikbaar (dus niet over land!). Bezichtigingen zijn derhalve niet mogelijk.

Kijk voor een drone video op onze Facebook  of  Instagram pagina!

De woning is rond 1855 gebouwd als brugwachterswoning, tegelijk met de klapbrug over de Harlinger trekvaart, later het Van Harinxmakanaal. Het oude jaagpad langs de Bolswardervaart is nog zichtbaar, met aan de ene kant de Bolswardervaart en aan de andere kant van het pad de Ringsloot.

Het huis is in slechte staat van onderhoud maar staat op een zeer inspirerende locatie, zonder nutsvoorzieningen, dus zonder drinkwater, gas of elektriciteit. De bestemming is permanente bewoning maar dagrecreatie (dus niet overnachten) is ook toegestaan.

Begane grond:
Entree aan de zijkant. Halletje met trapopgang. Woonkamer (kamer-en-suite) met in de kamer aan de kanaalzijde een verzonken keukentje met een spoelbakje. Aangebouwd is, naast de entree, een toilet. Aangezien er geen stromend water is moet er doorgespoeld worden met een emmer buitenwater. Er is een oude regenwaterput aanwezig.

Verdieping:
Open ruimte met aan de zuidzijde een loggia.

Info:
Energielabel G. Gebruiksoppervlak wonen ca. 50 m2. Inhoud ca. 265 m3. Eigen grond 250 m2. Geen nutsvoorzieningen. Niet bereikbaar over land. Slechte staat van onderhoud. Tuin rondom. Eigenaren hebben ingetekend voor de aanleg van glasvezelkabel.

Een prachtige locatie om heerlijk tot rust te komen, wat te lezen of schilderen of gewoon lekker te luieren.

Verkoopprocedure
De woning wordt verkocht door middel van een inschrijfprocedure. U kunt een bod uitbrengen door het sturen van een e-mail naar ons kantoor. De sluitingsdatum voor het uitbrengen van een bod is 19 september 2022. DE INSCHRIJVING IS INMIDDELS GESLOTEN! Vermeld bij uw bod duidelijk uw voorwaarden (bijv. voorbehoud financiering, alsmede de hoogte van het te financieren bedrag, en/of een eventuele bouwtechnische keuring). De periode voor het voorbehoud zal voor een bouwtechnische keuring maximaal 2 weken en voor het verkrijgen van een hypotheek/financiering maximaal 6 weken zijn, vanaf het moment van mondelinge overeenstemming.
Verder dient de koper een waarborgsom te storten of bankgarantie te stellen van 10% van de koopsom bij de notaris binnen 1 week na het verstrijken van de door de koper gestelde ontbindende voorwaarden of binnen 3 weken na de mondelinge overeenkomst.
Alle binnengekomen biedingen zullen met de verkoper worden besproken en de verkoper bepaalt aan welke bieder de woning wordt gegund of met welke bieder verder wordt onderhandeld.

De volgende extra clausules zullen worden opgenomen in de koopovereenkomst woning (model 2021):

Asbestclausule.
Gezien de leeftijd van de onroerende zaak kunnen er asbesthoudende stoffen/materialen aanwezig zijn. In het geval deze worden verwijderd, dienen door koper maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid in en/of de verwijdering van asbest uit de desbetreffende onroerende zaak kan voortvloeien.

Ouderdomsclausule. ‘As is, where is’ clausule.
Het is koper bekend dat de onroerende zaak (woning met aan- en bijgebouwen) meer dan 100 jaar oud is en dat de onroerende zaak volledig gerenoveerd moet worden. Gezien het feit dat de onroerende zaak gerenoveerd moet worden wil verkoper geen enkele aansprakelijk aanvaarden met betrekking tot zichtbare en onzichtbare c.q. verborgen gebreken. Hieronder vallen eveneens zichtbare en onzichtbare c.q. verborgen gebreken die het gevolg zijn van het niet bouwen conform de bouwvoorschriften c.q. bouwvergunningen c.q. bestemmingsplanbepalingen e.d.. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen om de modeltekst van artikel 6.3 door te halen. Dit betekent dat als de onroerende zaak bij de eigendomsoverdracht niet de feitelijke eigenschappen bezit die nodig zijn voor een normaal gebruik als woonhuis, dit voor rekening en risico van koper komt. Met andere woorden: koper koopt de onroerende zaak “as is, where is”. Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden.

Notariskeuze.
Indien koper kiest voor een notariskantoor dat ligt op een afstand van meer dan 15 kilometer van het adres
van het verkochte pand, behoudt verkoper zich het recht voor om bij volmacht op te treden. De kosten die
alsdan door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor deze volmachtverlening zullen voor rekening
van koper komen; een en ander behoudens de kosten verbonden aan de legalisatie van de handtekening van
verkoper onder de volmacht, deze zullen voor rekening van verkoper komen.

Heeft u een vraag?

U kunt altijd contact opnemen met de verkoopmakelaar Frank Zijlstra.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs € 85.000 k.k.
Aanvaarding in overleg
Aanmelding in verkoop genomen, veling/verkoop bij inschrijving
Conditie kosten koper

Bouw

Soort woning Eengezinswoning
Bouwvorm Bestaande bouw
Bouwjaar 1855
Soort dak zadeldak met pannen gedekt
Type woning vrijstaande woning
Onderhoud binnen slecht tot matig
Onderhoud buiten matig

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte 50 m²
Overige inpandige ruimte 21 m²
Externe bergruimte 2 m²
Perceeloppervlakte 250 m²
Inhoud 265 m³

Energie

ENERGIELABEL G
Isolatie Geen isolatie

Kadastrale Gegevens

DRONRIJP F 496
Oppervlakte 250m²
Eigendomssituatie Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging Vrij uitzicht, buiten bebouwde kom, aan vaarwater
Tuin Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/Berging Aangebouwd hout

AFSPRAAK MAKEN